Go to Top

Theater

  • Opening, intermezzo en afsluiting

  • Improvisatietheater

  • Regiemodel

  • Theateracts op maat

  • Workshops (teambuilding)

  • De trainingsacteur

  • De dagvoorzitter

  • Waar spelen wij?

Een vliegende start van de dag of juist even
ontspannen na een serieuze lezing? Met theater is het mogelijk.

Hoe een opening, intermezzo of afsluiting wordt vormgegeven hangt af van uw wensen.

Wij bieden verschillende vormen van theater aan. Door van tevoren met u in gesprek te gaan, krijgen wij een duidelijk beeld van uw doel. Zo kunnen wij de mogelijkheden optimaal benutten. Hieronder vindt u een aantal spel- en theatervormen. Wij denken graag met u mee

voor onze trainingen en trainingsprogramma’s bij Trainingen.

 

Opening, afsluiting, intermezzo
Improvisatietheater
Regiemodel (de stopknop)
Theateracts op maat
Workshops (teambuilding)
De trainingsacteur
  De dagvoorzitter

Improvisatietheater is een luchtige vorm van theater. Humor en onverwachte wendingen voeren de boventoon. Een ontspannend element tijdens een studiedag of een training.

Er zijn twee vormen van improvisatietheater. Bij de eerste vorm spelen alleen de acteurs. Zij gaan aan de haal met wat er op dat moment leeft in de zaal en bieden zo een frisse kijk op het onderwerp. Bij de tweede vorm van improvisatietheater speelt het publiek. Dit is beter bekend als theatersport. Theaterport zetten we in als teambuildingsactiviteit. Voor meer informatie: zie workshops

Het publiek stopt scènes, stuurt ze aan en herstart. Het regiemodel maakt oorzaak en gevolg zichtbaar. In te zetten bij conflicthantering, klantvriendelijkheid, feedback en dilemma’s.

We spelen een herkenbare scène. Voorbeeld: er belt een ouder op met een klacht. Tijdens het telefoongesprek escaleert het probleem. De leerkracht probeert begrip te tonen maar schiet onbedoeld in de verdediging. Uiteindelijk zijn zowel de ouder als de leerkracht geïrriteerd en boos. Dat kan anders. De scène wordt een tweede keer gespeeld. Het publiek mag zich nu met het spel te bemoeien door ‘Stop!’ te roepen en suggesties te doen ter verbetering van de situatie. Het regiemodel maakt het mogelijk om mensen op een betrokken en een niet confronterende manier een spiegel voor te houden en hen te laten nadenken over hun handelen.

Leuke opening? Humoristische afsluiting? Eventueel met muziek en zang? Dan is de theateract perfect. De theateract zetten we ook in om beladen onderwerpen bespreekbaar te maken.

Maak een speciale bijeenkomst zoals een jubileum, de start van een studiejaar of een kick-offtraining nóg specialer. In overleg met u verzorgen wij creatieve, theatrale acts die aansluiten op uw organisatie en op het onderwerp van de bijeenkomst.

Theateracts zijn ook geschikt om onderwerpen als kindermishandeling en pesten op het werk bespreekbaar te maken. Door het inzetten van een act kan je snel en op een empatische manier doordringen tot de kern van een probleem.

Van theatersport tot het oefenen van slechtnieuwsgesprekken. Een speeltuin om nader tot elkaar of tot het onderwerp te komen.

Mensen leren door ervaring en spelen is ervaren. Theater is op een veilige manier ervaringen opdoen door middel van acteurs.
Theaterworkshops zijn een ideale activiteit voor teambuilding. Door het spel dagen we de deelnemers uit om buiten hun comfortzone te treden en hun grenzen te verleggen. Een van de bekendste onderdelen van improvisatietheater is theatersport. Teambuilding bij uitstek. De spelers improviseren en zijn afhankelijk van elkaar. Theatersport is een vorm van samenwerken, loslaten, ruimte innemen en ruimte geven.

Lastige klanten, patiënten in paniek, ongeruste ouders, moeilijke beslissingen, slecht nieuwsgesprekken, functioneringsgesprekken, loopbaanbegeleiding…

Door de inzet van trainingsacteurs kunnen wij een moeilijke situatie nabootsen en op die manier iemand zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk. Moeilijke situaties, soms ontkom je er niet aan. In dat geval is het altijd prettig om de juiste reacties al eens geoefend te hebben. En oefenen kan Trainingsacteurs zijn breed inzetbaar. Van een vraag als: Wanneer schakel je de kinderbescherming in bij het vermoeden van misbruik? Tot: Hoe voer je een open gesprek met je medewerkers? Door op de juiste onderdelen door te vragen proberen we door te dringen tot de kern van de zaak. Wilt u meer weten over de inzet van trainingsacteurs? Neem contact met ons op.

De dagvoorzitter verwelkomt, presenteert, praat het programma aan elkaar, vraagt nét wat verder door en houdt de vaart erin.

Het ijs breken en de sfeer bewaken, dat is de rol van de dagvoorzitter. Door korte gesprekjes met de toeschouwers te houden en een humoristisch openingswoordje te doen, betrekt hij of zij het publiek bij het onderwerp van die dag, voelt de sfeer aan en leidt die in goede banen. Serieus waar het moet, humoristisch waar het kan. Kortom: u kunt uw dag met een gerust hart aan ons over laten.

De manier waarop de dagvoorzitter wordt ingezet hangt af van het doel van een bijeenkomst, het publiek en uw wensen.

Heijblok Theater en Training is landelijk actief.

Heijblok Theater en Training is gevestigd in Lent, gelegen in Gelderland tussen Arnhem en Nijmegen. Dat betekent niet dat wij aan deze regio gebonden zijn. Wij spelen door het hele land, maar zijn met name actief in midden en zuid Nederland. Den Bosch (Helmond, Eindhoven), Ede (Wageningen en Tiel) en Roermond en Venlo.